Mr JHT van Orsouw BV, ofwel makelaardij Joop van Orsouw, is in 2003 in Oss gestart met de aan- en verkoop van woningen en met taxaties. Oorspronkelijk is de organisatie gestart in 1988 als vooral juridisch adviesbureau, gespecialiseerd in het huurrecht voor woningen en bedrijven. Steeds vaker werden wij ook betrokken bij de juridische kant van de makelaardij. Zowel makelaars als kopers vroegen ons regelmatig om advies. Een logische stap was om in 2003 de nadruk meer te gaan leggen in het bemiddelen van onroerende zaken. In 1997 was immers het makelaardijdiploma al behaald, gevolgd door het taxatiediploma voor woningen. In 2007 werd het taxatiediploma voor bedrijven behaald. Sinds de aanvang zijn wij aangesloten bij de brancheorganisatie VBO, met meer dan 1.000 aangesloten makelaars de tweede brancheorganisatie van Nederland.

Voortdurend blijft makelaardij Joop van Orsouw zich bijscholen op alle terreinen waar een makelaardij bij betrokken kan raken.

Wij mogen ons sinds februari 2009 seniorkeurmakelaar noemen. Dat wil zeggen dat wij ons specialist mogen noemen inzake levensloopbestendige woningen, domotica en alles wat met huisvesting voor senioren te maken heeft. Een woning voor senioren aanprijzen als levensloopbestendig is mooi, maar het moet dan ook in werkelijkheid geschikt zijn voor deze groep, ook later met een rollator of in een rolstoel. Wij kennen nu alle tips en trucs van verkopers en aannemers.

Persoonlijke begeleiding.
U wordt altijd geholpen door uw vaste makelaar, die goed kan luisteren en zich in kan leven in uw wensen. Bezichtigingen worden gedaan door de makelaar en niet door een assistent van een assistent. De makelaar gaat mee naar de notaris, de makelaar adviseert over bouwkundige kwesties, de makelaar bekijkt de milieuaspecten enz. enz.

Wat ons kantoor niet doet is het bemiddelen in hypotheken. Zo kunnen wij u volledig onafhankelijk adviseren. Wij dringen u geen woning op omdat de hypotheekprovisie zo aanlokkelijk is. Bovendien een goede passende hypotheek is specialistenwerk. Je kunt nu eenmaal niet overal in gespecialiseerd zijn.

Deskundige aanpak.
Het mag toch gezegd worden dat wij ruime ervaring hebben met onroerende zaken, dat er een gedegen marktkennis is en dat onze makelaar Joop van Orsouw een zeer breed netwerk heeft. En mochten wij het even niet weten, dan kennen we voldoende specialisten die het wel weten en graag voor ons werken.

Voor een oplossing op maat.